Uskonto

Mannussa on useita jumalia, joihin suurin osa oppii uskomaan vanhempiensa ja yhteisönsä mukana. Uskonto ei ole niinkään uskon asia, vaan totisinta totta: Jumalat ja vähemmät jumalat eivät ilmene ehkä samalla tavalla kuin vaikkapa vuodenajat tai eläimet, mutta he ovat yhtä lailla arkinen osa elämää ja löytyvät niin fyysisinä ilmentyminä kuin tarinoina ja tapoina.

Jumalolennot jaetaan vanhoihin jumaliin, vähempiin jumaliin ja jumaluuksiin.

VANHAT JUMALAT

Vanhat jumalat eivät asuta Mantua eivätkä ilmennä itseään millään fyysisellä olomuodolla. Voidaankin ajatella että vanhat jumalat ovat jo ajastamme eteenpäin siirtyneet, mahdollisesti jopa kuolleita, ovathan he olleet aikojen alusta asti ja muokanneet maan sellaiseksi jona se tunnetaan. Vanhat jumalat ovat luojia, jotka eivät anna eivätkä ota: heille kaikki on samanarvoista eikä ole oikeaa eikä väärää. He ovat muunmuassa vähempien jumalien luojia.

Risilvas

Maailmankäärme, se joka magian kansalle langetti. Risilvas oli ensimmäinen eläin joka luotiin Mantua asuttamaan. Jumalaisen vahingon kautta siitä tuli aivan liian suuri kulkemaan maan pinnalla, mutta siihen jo kiintyneenä sen jumaläiti ei tahtonut lastaan muuttaa tai tuhota, vaan asetti käärmeen taivaankannen ja maan väliin. Risilvas kulki niin lähellä maata että se osui toisinaan vuoriin ja puihin, naarmuttaen sen suomuista vatsaa.
Risilvaksen kohtaloksi koitui kuolevainen Radann, kunnianhimoinen metsästäjä. Radann valmisti peruskalliosta nuolen, jonka hän ampui jousellaan Risilvaksen vatsan naarmuun. Nuolen tekemästä haavasta roiskuva veri levisi maahan ja roiskui kauaskin, kivusta huutava käärme kiemurteli pakoon tähtien taakse.

Risilvakseen uskova kansa on muodostanut Maailmankäärmeen kultin, joka tunnetaan melko fanaattisena maagien joukkona, joka uskoo Risilvaksen saapuvan vielä takaisin,

Aurinko

Paistaa

Nukkumaan

Verikuu

Hyiiii

Vähemmät jumaluudet

Plöta

Ateismi

Jumalanpilkkaa

Tietoa kirjoittajasta

luolamestari666

8 vuotta foorumiroolipelejä ja niistä ulos kasvaminen jätti tyhjän kolon rintaan, sitä yritetään nyt täyttää tällä pöytäropen tekeleellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *