Magia

Taipumus

Magiaa esiintyy kaikkialla luonnossa, eläimissä, kasveissa, maaperässä, kivessä. Tätä magian esiintyvyyttä kutsutaan taipumukseksi. Taipumus on synnynnäistä eikä sen määrää voi todistettavasti muuttaa, vaan se ilmenemisestään huolimatta pysyy aina samansuuruisena. Taipumus vahvistuu yleensä ajan kuluessa, eikä sitä voi estää tai vähentää, vaikka jotkut tahot uskovatkin sen tukahduttamiseen. Taipumuksen peittely ja hillitseminen johtavat usein ongelmiin terveydessä, myös spontaanit magiapurkaukset voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Harjoittamaton taipumus on usein arvaamaton, mutta yksinkertainenkin harjoittelu auttaa sen hallinnassa eikä ns. ammattiauttajaa yleensä tarvita.
Taipumus oireilee yksilöllisesti, tavallisimmin se on melko huomaamatonta ja pientä kuten luonnon hallinta ja tiettyjen eläimien ymmärtäminen. Jotkut saavat mahtavia kykyjä kuten telekineesi ja telepatia, mutta se on hyvin harvinaista. Taipumus on voimakkaampaa tietyissä roduissa ja eläimissä, usein periytyvää, mutta myös mahdollista ilmaantua tai jäädä pois sukupolvien välillä.

Esineet

Tunnetuin magian muoto, loitsut, tarvitsevat jonkinlaisen ”välittäjäesineen” jotta niitä voi tehdä. Tämä esine voi olla sauva, keppi, kirja, tai oikeastaan ihan mikä tahansa esine jossa on luonnostaan voimakas taipumus. Tehtävien esineiden kuten kirjojen tapauksessa pitää sen valmistusmateriaalin olla maagista, jotta sitä voi käyttää loitsimiseen.

Magiaa voi myös istuttaa esineisiin jotka eivät sellaisenaan ole maagisia. Istuttamisen toteuttaa yleensä voimakas magian taitaja, hän asettaa esineeseen jonkin loitsun, jota voi kuka tahansa käyttää ilman sen kummempia taitoja, myös ne joilla ei omaa taipumusta ole. Jotkin taikaesineet kuluttavat magiaa ollessaan käytössä, toiset taas säilyttävät maagisen ominaisuutensa kunnes maagi sen siitä poistaa.

Jotkin taikaesineet ovat melko tavallisia ja niitä voi ostaa kauppiailta tai nähdä tavallisillakin henkilöillä. Kovin voimakkaat tai huomiota herättävät esineet ovat kuitenkin haluttua – ja pelättyä – tavaraa, joten niiden heiluttelu julkisilla paikoilla ei ole kovin järkevää.

Kiroukset

Kiroukset toimivat osittain samalla tavalla kuin magian istuttaminen esineisiin: voimakas maagi istuttaa kirouksen kohteeseensa, joka voi olla niin esine kuin eläväkin asia. Kiroukset eivät kuitenkaan kulu eikä niiden poistaminenkaan ole aina mahdollista, pahimmillaan se on ikuinen riesa. Kiroukset ovat yleensä jokin ilkeä tai paha asia, mutta on kuultu myös kirouksista jotka ovat paljastuneet hyödyllisiksi kantajilleen.
Kiroukset vaikuttavat pahimmin silloin kun kohteessa ei ole taipumusta.

Tietoa kirjoittajasta

luolamestari666

8 vuotta foorumiroolipelejä ja niistä ulos kasvaminen jätti tyhjän kolon rintaan, sitä yritetään nyt täyttää tällä pöytäropen tekeleellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *